Endnu mere hyggelig end at møde fans online, er når man kan møde dem ansigt til ansigt. Heldigvis har Danmark en hel del foreninger fordelt over hele landet, fra klubber der mødes ugentlig for at hygge sig sammen, til land dækkende foreninger som slåsse med staten, for at få dem til at se på tegneserie, på sammen niveau som film!

Disse foreninger er i alfabetisk rækkerfølger:

 • AIOdense:  Den Fynske forening for manga, anime cosplay, m.m. Er meget aktiv og mødes hvert fredag på Nørregade 60, i Odense. Hvert gang med et nyt tema.
 • Anime Herning: Hernings lokale forening for japansk popkultur, og Primus Motor bag den årlige SVSCON og afholder ved siden af det 2-4 manga og anime relateret weekend events om året.
 • Anime Higashi: Randers har også deres eget forening for manga og anime interesseret. En ung forening med masse af potentiale for at gro.
 • Anime-Kita: Nordjyllands forening som afholder 2 større weekend træf om året, og 5-6 mindre endags chibi-træf med bestemte tema og emner.
 • Danske Tegneserieskabere: Branche forening for professionelle tegneserieskabere i Danmark og sørge generelt for at dem der lave manga og tegneserie i Danmark kan koncentrer sig om at lave tegneserie, mens foreningen ordne alt det kedelig legale for dem. De stå blandt andet for uddeling af støtte midler til tegneserie projekter.
 • Dansk Tegneserieråd: Forening med det prisværdige og ambitøse mål, at udbrede kendskab og niveauet for tegneserie i Danmark. Afholder flere kultur events rundt omkring i landet, arbejder på at etableret en decideret tegneserie uddanelse i Danmark, og har for nyeligt overtaget ansvaret for komiks.dk med det formål at gøre det endnu bedre.
 • Genkai: Sjællands anime og manga forening, holder til i Valby, med et primært fokus på afholdelse af events åbent for offentligheden i samarbejd med lokale kultur institutioner. Stå også bag den årlige con, Genki.
 • Otaku Batsu Århus: Århus er heller ikke glemt, og er repræsenteret af Otaku Batsu, som mødes hvert andet lørdag i månederen. Er også aktiv deltager med arrangementer til Århus årlige festuge.
 • Taastrup rollespil klub: Teknisk set ikke relateret til tegneserie eller manga, men har så mange medlemmer der er interesseret i anime og manga, at de har en anime-afdeling som mødes hvert tirsdag.

Giv mig besked, hvis jeg har glemt en forening og håber at jeg kommer til at se nogle nye ansigter, næste gang jeg deltager i en af foreningernes events ^^

Og ellers, så må vi mødes til tegneserie og manga convention, som jeg lave et oversigt over, til næste uge.

 1. Anders Christian Sivebæk says:

  Jeg synes du har glemt Dansk Donaldist-Forening. Vi mødes mindst to gange om året – plus messer som BalticComicArt, Art-Bubble, Komiks.dk o.l. – og så udgiver to medlemsblade om året. Læs gerne mere på ddfr.dk. Venlig hilsen Anders Christian Sivebæk, formAnd.

Skriv et svar