“But at least I’m having fun!” Efter at have fået et kamera af sin far, føler Kazuya Maeda, at hans liv måske vil tage en uventet drejning.

Photo Kano, som bogstavelig talt betyder “Photo kæreste”, er en anime udkommet i 2013 på 13 episoder. Serien er oprindeligt fra et dating simulating game beregnet til PSP’en. Photo Kano siges at være i samme linje som KimiKiss og Amagami, men det kan selvfølgelig diskuteres efter mening. Der findes fem forskellige manga versioner af serien, og efter det første oprindelige spil, kom der endnu et til PS Vita’en.
Anime’en går under genrene harem, ecchi, slice of life, romance, Seinen, hvor det alt sammen er sat i et skole miljø. Dette er en af de få serier, hvor jeg virkelig kan sige, at den nok er ret så kedelig for piger fremfor drenge, som den er målrettet til.

Et helt nyt perspektiv!
Efter sommerferien, og et helt år med at føle sig overset, får Kazuya Maeda et digitalt spejlrefleks kamera af sin far, eftersom han ikke skal bruge det mere.
Med sit nye kamera undrer han sig over, hvordan hans nye år vil komme til at blive, og han opdager hurtigt at denne interessere påvirker hans sociale liv 180 grader! Han melder sig til en klub, og møder tonsvis af pæne piger, som bliver hans venner. Hvordan vil skoledagene mon gå fra nu af?

Hvordan er serien?
Personligt er jeg meget skuffet over serien. Der er virkelig ikke rigtig noget plot overhovedet. Jeg vil regne med, at det skyldes serien originalt er et dating simulating spil. Der sker stort set intet i anime’ens første 4 episoder, og når vi så endelig kommer til noget, er det overstået i et enkel episode!
Der opstår ikke rigtig nogen problemer i plottet, og hele serien handler egentlig bare om Kazuya der går rundt og tager billeder af forskellige piger og snakker med dem. Det er ikke særlig interessant, hvis man ikke interesserer sig for ecchi poses af piger.

Det bedste i denne serie må være stilarten. Stilen er god og minder godt om en Seinen, da den ligger over i den lidt mere realistiske ende. Hele anime’en har nogle rigtig gode, anderledes og interessante vinkler, samt effekter, som bliver brugt igennem serien. Det er super fedt, at man ser forskellige ting igennem Kazuyas kameralinse, samt de kælkede linjer og klipningen af billeder er dejligt genopfriskende. Farverne er matte og henne mod det neutrale og realistiske.

Karaktermæssigt er der ikke ligefrem meget at snakke om. Vores hovedperson udvikler sig fra en normal person til at blive mere og mere glad for at tage “sexy” billeder af pigerne (og japanerne ville nok sige; pervers). Udover det føles det ikke ligefrem, fordi der er nogen stor dybde i personerne. De andre drenge i serien er der kun til at udfylde pladsen om at skulle tage ecchi billeder. Der er heller ikke rigtig nogen typer blandt pigerne, men jeg ville heller ikke rigtig sige, at de har så meget personlighed igen.

Musikken i serien er stille og rolig, der er ingen vilde lydeffekter som sådan, og både openingen og endingen er stille.

Alt i alt er serien virkelig målrettet drenge med al den ecchi det hele egentlig bare handler om.

Skal Photo Kano ses?
Lyder Photo Kano som den afslappede harem serie, du bare må se? Jamen så kan du se serien lovligt på Crunchyroll. Hvis du ønsker, at se den i højkvalitet og uden reklamer, så kan du få en gratis trial subscription (Et Premium membership) på 14 dage.

Tryk her!

Skriv et svar