“I’ll be taking your life now. Oda Nobunaga…” For sjælen kan altid bruges sener! Shio Ogura får brug for sjælen af Oda Nobunaga, når aliens begynder at dukke op på Jorden!

Nobunagun

Nobunagun er en serie fra januar 2014, den har i alt 13 episoder.
Der findes en manga til anime’en af Masato Hisa, der udkom i 2011 og stadig kører – dog ser det ikke ud som om at anime’en nogensinde vil få en næste sæson.
Serien går under genrene action, shounen, supernatural, sci-fic og en smule komedie. Det er en serie målrettet alle køn, dog er serien rated 17+, da der kan forekomme nogle lidt “voldlige” kampscener, det er dog ikke så slemt igen.

De historiske figurer
I en nær fremtid har regeringen en hemmelig enhed under navnet DOGOO, som tager sig af mystiske monstre! Agenterne for DOGOO har et specielt gen i deres DNA, som gør dem til “E-Gene Holders”, hvilket vil sige, at de kan forme våben ved brug af historiske figurers sjæle. Det er den eneste overnaturlige energi og kraft, som kan tilintetgøre monstrene.
På en skoletur til Taiwan oplever Shio Ogura et angreb fra monstrene, og får vækket sit ukendte E-gen med sjælen Oda Nobunaga for at redde sin nye veninde fra den visse død! Med sin ny fundet kraft, vil Shio så automatisk blive en del af enheden DOGOO? Og hvilken reaktion har verden til nyheden om, at DOGOO findes og deres job er at kæmpe mod overnaturlige væsner? Hvordan kommer Shios liv nu til at udvikle sig? Og hvad er monstrenes formål overhovedet?!

Hvordan er serien?
Farvevalget og lys ved action scener, var virkelig interessante i denne serie. Der er virkelig et atypisk valg af kontraster og belysning, når hovedpersonerne kæmper mod monstrene, der dukker op. Dog er der ingen overordnet grund til at hele farveskalaen skifter brat, så selvom det eventuelt er en smart måde at gøre serien mere hen mod originalitet, så kan det også blive et forstyrrende element, fordi det mangler lidt en form for baggrund til det. Personligt fandt jeg det ret nice selv, men jeg tænker dog over, om det ikke ville have været langt mere cool, hvis hele serien var i den farveskala hele tiden.
Udover ændringen i farveskalaen er stilarten hen mod en klassisk shounen, hvilket er en ganske fin stil, der er benyttet.

Konceptet er faktisk virkelig godt, det med at benytte historiske figurer til at skabe en form for “genmutation” i personer, der bærer genet, for at de kan benytte sjælen virker forholdsvist unikt (Minder måske lidt om Shaman King), og så kommer det ikke rigtig længere. Plotmæssigt er det ret så klassisk, hovedpersonen har kræfter og skal kæmpe mod noget “overnaturligt” (i dette tilfælde aliens) for at redde jorden. Heldigvis gør serien det dog ret så underholdende og actionfyldt, så man ikke finder serien så kedelig igen.
Desværre må jeg indrømme at venskabet, der opstår i starten er ret urealistisk hurtigt, selvfølgelig er det med til at give hovedpersonen en form for karakter, der siger, at hun er typen, der gerne vil redde alle, men ville man virkelig føle så stærkt for en, man kun har snakket med i 1 min. en gang? At hun reddede hende, fordi hun er hendes klassekammerat giver langt mere mening end; “hun er min nye bedste ven”-agtig følelse hovedpersonen udstiller.

Karakterne er okay, de kan desværre sættes lidt i bås med typer, og der ville helt klart ønskes en mere dybde i figurerne. Dette er godt nok en action, så det passer okay fint med seriens typer indplantet i den. Det var ret nice, at det var en kvindelig hovedperson i denne shounen, som bliver gjort ret så badass i kampscenerne i stedet for et objekt for ecchi. Det gør serien mere målrettet overfor alle køn, det kunne eventuelt lokke flere kvinder til at se serien, når hovedpersonen er en badass pige i kampscener (og lidt af et fjollehoved normalt).

Musikken passer nice til serien, selvom det helt klart handler om smag og behag, passer den ret rockede stil af musik ind. Både med ændringen i farveskift og musikken giver det helt klart en helhed sammen. Lydeffekterne er gode, såvel som stemmerne til figurerne er fine.

Alt i alt er denne serie ret så underholdende, det er ikke en utrolig fantastisk serie, men den er sjov og actionfyldt til randen!

Skal Nobunagun tjekkes ud?

Lyder Nobunagun lige som den action anime, du bare må se? Jamen så kan du se serien lovligt på Crunchyroll. Hvis du ønsker, at se den i højkvalitet og uden reklamer, så kan du få en gratis trial subscription (Et Premium membership) på 14 dage.

Tryk her!

Skriv et svar