“I had witnessed it… The moment when two people have… Their special first meeting…” Hikari Sakishima frygter for sin veninde Manaka Mukaidos fremtid, når hun bliver fisket op af havet af en dreng ved navn Tsumugu. For hvilke regler gælder der mellem undervandsfolk og jordboere?

Nagi no Asukara

Nagi no Asukara er en serie udkommet i oktober her i år. Den kører derfor stadig og er sat til 26 episoder i alt. Serien er skrevet af “Project-118″, og der findes to manga udgivelser over serien med hver sin tegner. Instruktøren af anime’en er Toshiya Shinohara, der bl.a. har instrueret Black Butler og Red Data Girl.
Serien går under genrene komedie, drama, romantik, shounen og fantasy, hvor serien for det meste sker i et skolemiljø. Selvom serien er en shounen, kan den klart anbefales til alle køn, da dramaet i serien gør den fantastisk at se for alle.

Under vand eller over vand?
For evigheder siden levede alle mennesker under vandet, de var beskyttet af “Sea God”, som havde givet dem deres Ena, så de kunne trække vejret i vand. Nogle mennesker blev nysgerrige efter, hvad der befandt sig på landjorden og drømte om at bo deroppe. De mennesker efterlod derfor deres Ena og ret til at leve i vandet, hvilket splittede menneskerne i to civilisationer – dem over vand og dem under vand.
Efter at skolen i riget under vand lukker, tvinger det de fire unge undervandsmennesker, Hikari Sakishima, Manaka Mukaido, Chisaki Hiradaira og Kaname Isaki, at gå i skole over vandet og sammen med alle “jordboerne”. De er alle barndomsvenner og Hikari og Chisaki er vant til at passe på deres klodsede veninde Manaka, hvilket de absolut vil gøre over vand også. Men kan de beskytte Manaka fra landet over vand, når hun møder den fascinerende dreng Tsumugu Kihara? Hvilke beslutninger skal der tages for, at alle kan blive lykkelige sammen? Der opstår en del komplikationer for vores fire undervandsprotagonister, som de må prøve at løse, på bedst vis.

Hvordan er serien?
Det er godt nok noget af en rørende serie. Dramaet i denne anime er godt, gennemført og følsomt. Der opstår mange hjerteskærende problemer for vores protagonister og de mennesker, som er tætte på dem, og det føles som om, at alle beslutninger bare vil komme til at såre nogen! På det punkt, følte jeg, at der var mange scener som var smukke.

Stilarten er meget central i denne serie. Der er hovedsagelige blålige og hvide farver, mest fordi noget af anime’en foregår under vand, og alt giver derfor sådan et skær. Figurerne er gode, og det er godt med en klar forskel mellem jordboere og undervandsfolk, hvoraf undervandsfolkene har dybe blå øjne. Protagonisterne går også klædt i en anden uniform end resten af skolen, hvilket også fremviser, at de er af en anden kaliber, og det er dem, der skal følges.
Udseendemæssigt er der stor variation, hvilket altid er skønt. Kunsten er meget flot, og undervandsverdenen er tegnet meget smukt og fascinerende. Desværre kunne det have været rart med en noget bedre “under vandet” følelse, som i at deres hår og tøj bølgede mens de befandt sig under vand el. lign. Man kan godt komme i tvivl, om man er under vand eller ej nogle gange – også selvom fiskene fremviser, at det er i vand.

Plottet er interessant. Det er et fast plot med, at vi har folk der bor under vand, og folk der bor over vand. Det skaber selvfølgelig en masse problemer specielt blandt undervandsfolkene, da deres population ikke er så stor, og der er regler, som jordboerne ikke kender til. Af protagonisterne følger man mest Hikari og Manaka, men hovedsageligt skifter synspunktet blandt de fire venner afhængige af situationen. Der sker meget i historien på få episoder, og indtil videre er der ikke dukket nogle “fillers” op. Hvis serien fortsætter i denne retning (hvilket den regnes stærkt for at ville) bliver det en vandfast og god historie på 26 episoder.
Plottet er spændende og problemerne, der opstår i serien er værd at følge helt til døren.

Musikken er afslappende, mest fordi man skal mindes om vandet i fleste tilfælde. Der forekommer klaverspil og xylofon igennem musikken, og nogle få gange kunne jeg høre noget, som fik det til at lyde som ringe i vandet – simpelthen skønt. Der er ikke overdramatisk musik nogen steder, så musikken passer igennem hele serien. Fantastisk stemme skuespil ses også i denne serie.

Karaktermæssigt virker vores figurer ægte. De har en kerne af personligheder, og de fører den fuldt til døren i de beslutninger, som de foretager sig. Specielt Hikari er temperamentsfuld, hvilket tydeligt ses i hans ageren og handlinger. Figurerne er i gode kontraster til hinanden og deres følelser er ægte. Der ligger helt klart mere til personerne end, hvad der lige ses. Desværre forekommer det indtil videre ikke helt for Chisaki og Kaname, de har ikke udviklet sig endnu ligeså meget som Hikari og Manaka.

Alt i alt er denne serie klart værd at tjekke ud, stilen er fantastisk og plottet er holdbart, det er virkelig anbefalet!

Skal Nagi no Asukara ses?
Lyder Nagi no Asukara lige som den slice of life anime, du bare må se? Jamen så kan du se serien lovligt på Crunchyroll. Hvis du ønsker, at se den i højkvalitet og uden reklamer, så kan du få en gratis trial subscription (Et Premium membership) på 14 dage.

Tryk her!

Skriv et svar