“The three of us have to do it together” – Efter en kamp om at få sine to veninder, Umi Sonoda & Kotori Minami, til at acceptere Honoka Kōsaka’s ide om at blive skole idoler, siger de endelig ja! Men hvordan vil det komme til at gå på langsigt med al den negativitet hos alle andre?!

Love Live! School Idol Project er en anime udkommet i starten af dette år. Den er stadig “on air”, men hele serien vil ende med 13 episoder i alt.
Anime’en blev lavet efter serien var blevet populær i et magasin, og der kom efterfølgende CD’er og en hel manga ud af den. Takahiko Kyōgoku er selve instruktøren af anime’en, hvoraf han har været med til at skabe nogle episoder fra Astarotte’s Toy.
Serien Love Live! School Idol Project ligger over i genren af en shoujo, hvilket vi kan se på de søde danse & sange, samt hvad pigerne går op i. Serien er en slice of life blandet med komedie, hvor musik spiller en stor rolle. Så hvis man ikke kan lide japansk pop musik, er denne serie næppe noget for en.

At redde en skole kan give skole idoler?
Honoka Kōsaka elsker sin skole, derfor går hun lige i gulvet, da hun finder ud af, at skolen vil komme til at lukke inde for de næste tre år! Honoka er fast besluttet på at ville redde skolen, men hvordan i alverden kan sådan en person med hovedet op i skyerne redde en skole?
Hun aner ikke sine levende råd, indtil hun finder ud af, hvordan andre skoler bliver promoveret – nemlig via skole idoler! Så hvis Honoka skaber en gruppe til at blive skole idoler, vil de automatisk få flere elever, og deres skole vil bestå. Men hvad gør Honoka, når hendes veninde Umi svarer: “Let me be clear. No idols.”
Hvordan kan man forme en gruppe, når man ikke har mange medlemmer? Og hvordan kan de blive en gigantisk succes, når ingen dukker op til deres fremvisninger?! Kan de nogensinde komme til at redde skolen?

Hvordan er anime’en?
Først og fremmest er det en god musik. Det er japansk pop, præcis som sådan nogle idoler ville have in real life og teksterne til sangene er super søde. Det er catchy musik og det gælder ikke kun der, hvor de står på en scene. Det er også generelt lydeffekter og baggrundsmusikken der er god, de ved virkelig, hvordan man skaber en stemning. Det kan tydelig ses der, hvor vores tre hovedpersoner står på scenen for første gang.
Openingen er nuttet og den er elskværdig at se igen og igen. Hvad angår endingen, så skifter sangen til en ny ret tit.
Nu handler denne serie jo også delvist om musik, derfor er det kun en god ting, at der er lagt så meget vægt i den. Desværre må jeg dog sige, at jeg ikke brød mig om Kotori’s sangstemme, da den virker meget pibende i forhold til de andre sangstemmer, som faktisk er ret så gode – det er utroligt, hvordan alle japanere kan synge godt, ifølge anime’er.

Plottet i sig selv er ikke utrolig stort, hvilket også gør, at nogle episoder kan gå hen og blive en smule kedelige og langtrukket. Honoka vil bare forme en pop gruppe, som går under kategorien skole idoler for at redde sin skole fra at lukke. Mere ligger der faktisk ikke i det.
Serien starter ud godt, med en god karakter intro og en realistisk negativitet hos de fleste karakterer, når Honoka fremviser sin “skøre” ide. Der er mange, som ikke mener, det er en god ide. Det er dejligt, at vores protagonist møder problemer fra starten af, for ellers ville der ikke være noget i det, hvis alle bare sagde ja med det samme. De fremviser allerede dér, at der vil komme mange problemer ud af at prøve at få idol gruppen stablet på benene.
Når vi kommer længere ind i plottet, får jeg sådan en følelse af AKB48 over serien, men det har nok mest med idolhalløjet af gøre.
I starten af hvert episode, får vi også lige en 20-30 sek. updatering af, hvad der skete sidst. Normalt er jeg ikke en fan af sådan noget, men denne form for resume, var gjort hurtigt, godt og konkret, at jeg faktisk syntes det var en god ting, at de var der.
Der er godt nok nogle få scener, hvor jeg virkelig tænker “a what”, specielt den del med, at de har alpacaer på skolen. Hvordan fa’en kan det være normalt at have ALPACAER PÅ EN SKOLE?! Det er godt nok langt ude – dog en morsom lille ting. Samt en scene med vice-præsidenten af elevrådet, Nozomi Tōjō, der laver et eller andet “overnaturligt” med sine tarotkort.

Når man tænker på, at serien er sat under kategorien komedie, fandt jeg dog serien mere seriøs end morsom. Jeg ville hellere kalde serien for en drama, da det forekom mest, fremfor noget morsomt. Der er nogle morsomme steder hist og her, men det var også alt.

Stilarten er VILDT sød. Den er nuttet og øjnene minder mig lidt om den samme stil fra Ichigo Marshimaro, hvilket heller ikke var andet end et cute slice of life show. Selvfølgelig kan man også sige, at der er lidt K-On! over stilen. Da jeg først så stilen, var jeg lidt bange for, om alle karakterne ville komme til at ligne hinanden, da det kan være svært at varier sådan en form for nedadgående øjne stilen kører i, men det klarer de helt fint. Der er god variation mellem karakterernes udseende, tiltrods for, at de alle er super nuttede.
Der er også en form for tredimensionel stil, når vores protagonister danser på scenen, personligt er jeg ikke så vild med den form for tredimensionelitet, men de fik det godt blandet ind i den originale tegnede stil – slet ikke ligesom med serien LilPri, hvor det er tredimensionelt igennem hele dansen.

Karaktermæssigt er de alle sammen unikke. Honoka virker utrolig barnlig, men alligevel har hun en blanding af beslutsomhed og dog noget flyvsk, hvilket bare gør hende til en elskværdig karakter, fremfor en irriterende type. Umi virker dog lidt som en tsundere type, men det er tydeligt, at skribenten ikke har ønsket at skabe en masse stereotyper for denne serie. Jeg elskede, at vores protagonister også kunne have svagheder såsom sceneskræk, hvilket i realiteten faktisk er virkelig normalt, men jo et stort problem, når man skal være pop stjerne!

Alt i alt er serien helt klart for os, der godt kan lide musik og søde piger, der kæmpe for det de drømmer om! ;D

Må ses nu?!
Er Love Live! School Idol Project den super søde musikalske anime, du søger? Jamen så kan du se serien lovligt på Crunchyroll. Hvis du ønsker, at se den i højkvalitet og uden reklamer, så kan du få en gratis trial subscription (Et Premium membership) på 14 dage.

Tryk her!

Skriv et svar