“It’s hard to grasp a situation when the field of vision is reality.” Efter at være fanget i RPG’en Elder Tale, finder Shiroe ud af, at det pludselig er lidt svære at holde overblik, når det ikke bare er set fra en skærm, men fra virkeligheden. Hvordan kommer Shiroe til at overleve i spillet?

Log Horizon
Log Horizon er fra slutningen af 2013,  det er en anime på 25 episoder i alt.
Serien er startet ud som en light novel, og der findes 4 forskellige manga’er til serien, alle skrevet af den samme forfatter, nemlig Mamare Touno.
Genrene i serien er fantasy, komedie, action, adventure, shounen og science fiction. Anime’en er rimelig large, hvad målgruppen angår, så denne serie er helt klart en, der kan nydes af alle.

Et strategisk spil
Elder Tale er et online MMORPG spil, der har eksisteret længe med en stor popularitet, men da den nye udvidelsespakke til spillet bliver installeret, bliver de 30.000 japanske spillere online i øjeblikket fanget inde i spillet i deres spilkarakterer. Der findes ingen love og hvis man dør, så genopliver man i kirken. Shiroe, der er en rolig strategiker, møder op med nogle gamle bekendte og former en guild ved navn ‘Log Horizon’, for at kunne klare sig i den nye verden med monstre, som nu er blevet deres virkelighed. Hvordan håndtere Shiroe den nye tilværelse? Hvilke planer overvejer Shiroe at udføre i et strategisk spil?

Hvordan er serien?
Ligeså snart ordene ‘online spil’ og ‘fanget’ høres, tænker man direkte på en serie, der vil minde om Sword Art Online, hvilket er helt forkert. Log Horizon ligner på ingen måde SAO, og det gør selve serien original.

Vores protagonist for serien er Shiroe, og i stedet for at være en typisk ‘swordsman’, er han faktisk en ‘enchanter’, hvilket vil sige, at hans klasse hovedsageligt handler om at støtte. En enchanter støtter sit ‘party’ ved at hjælpe dem, der er combat orienteret i kamp, det vil sige, at selvom han kan kaste spells, så holder han sig selv lidt i baggrunden, for at beholde et overblik og udføre strategiske ideer til, hvordan de kan vinde. Det gør Shiroe som en hovedperson helt unik.
Karaktermæssigt udvikler han sig også af person, fra at være en meget ensom og selvstændig person, der mente at kunne klare alt selv, finder han hurtigt ud af, at det er okay at stole på andre og spørge om hjælp.
De andre figurer udvikler sig desværre ikke ligeså meget, men til gengæld er deres karakter skønne, underholdende og helt klart godt opbygget med en fortid, som har formet dem til det, de er.

Stilarten i anime’en er god. Der er en naturlig palet af farver brugt i serien, med en anelse mere hen mod det grålige. Samtidig med, at der ikke er tonsvis af bishounens, der optræder i serien, men figurer med en stilart, der går lidt mere hen mod det realistiske og gør dem seje, moe eller bare neutrale.
Figurerne er nemme at kende fra hinanden, både på grund af forskellen i racer og design af figurer – det er gjort skønt!
Scenariet i anime’en er hovedsageligt grønt, med en masse ødelagte bygninger i de store byer, hvilket giver serien en smule af en ellers teknologisk tid, der er gået nedad bakke og derfor endt tilbage til et medieval sted.
Nogle episoder i serien set fra en person, kan blive refereret tilbage til i nogle episoder senere, og så forstår man pludselig langt mere af, hvorfor den del var med.

Musikken var normal, den var ikke bemærkelsesværdi, men den passede til serien på de rette tidspunkter. Stemmeskuespillet var godt, og Serara lød som den mest nuttede moe karakter ever, hvilket hun også så ud som! Der var ingen stemmer, der generede, de var alle smooth og skønne at lytte til.

Plottet er skønt. Selvom ideen med at være fanget i et spil er set før, gøres det helt vildt fantastisk i denne serie. Der er en fantastisk balance i seriens genre, og måde alle tingene er opbygget på. Det er en god blanding mellem action og demokratiske beslutninger, for at skabe et bedre sted at være for de nuværende spillere, der alligevel ikke kan logge ud af spillet. Humoren og seriøsiteten kommer ind de helt rette steder, og vores hovedperson bliver set som en helt af mange mennesker i spillet, selvom han opfører sig som en helt normal person, der ikke er overpowered helt vildt eller blærer sig med, hvem han er.
Man ser rejsen for vores hovedpersoner, når de er ude på en mission, og en mission tager ikke en enkel episode, som det godt kan i nogle serier af samme slags, men flere episoder, fordi det altså er en problematisk mission. Serien bliver på ingen måde for kedelig, selvom der senere hen bliver noget mere snak end action, men det bliver balanceret helt perfekt.

Den her serie tog virkelig kegler for mit vedkomne, og jeg ville personligt sætte den meget højt på en ‘må se’ liste, da denne anime formidler konceptet på en helt fantastisk måde!

Skal Log Horizon tjekkes ud?
Lyder Log Horizon lige som den fantasy anime, du bare må se? Jamen så kan du se serien lovligt på Crunchyroll. Hvis du ønsker, at se den i højkvalitet og uden reklamer, så kan du få en gratis trial subscription (Et Premium membership) på 14 dage.

Tryk her!

Skriv et svar