“I should never have given birth to you.” – Kotoura Haruka har altid været et specielt og ærligt barn. Lige siden hun var helt lille, har hun kunnet læse folks tanker, men desværre blev det ikke set som en god ting. Efter at alle har slået hånden af Kotoura, selv hendes egen mor, vil hun så nogensinde kunne åbne op for folk, der holder af hende?

Kotoura-San er en anime fra 2013, den er forudbestemt til at være i 12 episoder. Serien Kotoura-San har faktisk aldrig været en rigtig manga, men en yonkoma “manga”, som udkom i 2010. Anime’en er blevet instrueret af Masahiko Ohta, hvilket også er den samme instruktør til Rozen Maiden.
Kotoura-San er en serie, der går under genrene komedie, romantik, drama, det overnaturlige og en form for slice of life. Umeldbart ville jeg rate den anime til at ligge under shounen genren, da shoujo ikke rigtig går til serien. Som en shounen er serien hovedsagligt målrettet drenge, men den er langt fra en fuldt ud klassisk shounen, så en hver anden pige ville også kunne se den.

Kotoura-San og tankelæsning?!
Kotoura Haruka er en pige med psykiske kræfter – hun kan nemlig læse tanker! Lige siden hun var barn, har hun haft problemer med at kontrollere sin evne, og hun ville automatisk svare tilbage på folks tanker. Eftersom, at Kotoura bare fortæller, hvad den anden part tænker, har det ledt hende til meget mobberi og udelukkelse, da andre ikke bryder sig om at få deres svagheder og problemer fremvist.
Det hele ændrer sig dog, da Kotoura flytter til en ny high school. Der møder hun den evig perverse dagdrømmer Manabe Yoshihisa, som synes at Kotouras tankelæsning er vildt AWESOME! Ikke nok med det, møder hun også sine første to senpais, nemlig Yuriko og Muroto – de eneste to medlemmer i ESP klubben! Med disse nye glade dage i sigte, vil Kotoura så kunne åbne sig for de nye venner? Og vil hun egentlig være med i ESP klubben? Og hvordan kan de få pigen Moritani til at være sødere mod Kotoura?!

Hvordan er anime’en?
Når der står, at en serie er en romantisk komedie, og man sætter sig ned for at se den, regnede jeg virkelig ikke med at se så meget seriøsitet og grædende figurer igennem den første del, men well, SURPRISE! Jeg blev noget overrasket over det level af seriøsitet, der findes i denne anime. Dog skal man ikke slå væk, bare fordi den ikke er en super gag anime, som man måske havde regnet med ud fra covered.
Det er sjældent at støde ind i virkelig velbalanceret anime’er, inde for en blanding af genre. Dog har denne anime formået at dele alt op utrolig balanceret. Vi har virkelig seriøse punkter, og utrolig morsomme andre steder – vi har tvetydige karakterer, et snært romantik og en smule indblandet ecchi, samt noget “overnaturligt” og et everday-life scenarie. Alt sammen mixed ind i et drama! ;D

Udover at være en velbalanceret anime er plottet godt. Det er ikke utrolig originalt, men vi har stadig ikke set scenariet helt, som det bliver vist i Kotoura-San. Normalt når figurer har psykiske kræfter, ses det oftes i en form for telekinese, og ikke tankelæsning. Tankelæsning er også en svær ting at have teknisk med at gøre, da man altid skal tænke på, at vores protagonist ved det meste i forvejen – hvordan gør man så lige en serie spændende? Men frygt ej, det har skribenten bag Kotoura-San sørme fundet ud af! Selvom Kotoura ved alt, hvad folk tænker, bliver serien virkelig aldrig kedelig at se på, også selvom serien egentlig kun handler om Kotouras liv. Det er en kraftig basis historie, der er i denne anime.
Det irriterede mig dog, at ALLE ikke kunne lide Kotoura, bare fordi hun kunne læse tanker. Jeg mener, det er da utroligt, at hun ikke har mødt en person som Manabe tidligere. Det må da have været bare én, som kunne være ligeglad – men næ nej, han findes først i high school i en helt anden by.

Karaktermæssigt er vores hovedpersoner gode. Kotoura er en super cute person, der har lidt svært ved at omgås andre, og hun er altid ærlig. Manabe er noget af en pervers koger, som elsker at drille Kotoura – Yuriko er tvetydig, da hun har lidt af en skjult dagsorden for Kotoura, og det virker som om, at hun egentlig bare vil udnytte hende til noget. Vi ved praktisk talt intet om Muroto, eftersom han altid læser i en bog og så er der Moritani. Moritani er helt klart en karakter, der ændre sig virkelig igennem anime’en – fra at være en “bølle” overfor Kotoura bliver hun faktisk den pige, som bliver “mobbet” (Dog ret kærligt ment?) at de andre hovedpersoner, efter at hun joiner deres gruppe. Det overraskede mig en del, da man faktisk endelig kunne se, hvordan hun var af person.
Det er også virkelig underholdende, hvordan Manabe og Kotouras bedstefar er lige perverse!
Men alt i alt, har alle karaktererne en grund til at agere som de gør, og der stikker meget mere under dem end bare, hvad man først skulle tro i fleste tilfælde.

Stilarten er på et punkt ret morsom. Det var skønt med højde forskellen (Og Muroto som praktisk talt er en dværg), samt karakterne er varieret godt. Det var dejligt, at der ikke var en “standard” krop inde for pigerne og Murotos briller er geniale! Kotouras bedstefar er også tegnet i en god stilart. Det var også skønt med alt det random lyserøde, som dukker op i Manabes perverse tanker om Kotoura.
Et af de bedste steder er fra starten af, hvor farverne er lidt grå og dystre, da det skal signalerer at Kotoura ikke har det særlig godt. Indtil hun møder Manabe, hvor de mørke og matte farver “går i stykker” – det siger praktisk talt klir, og mange flere friske og glade farver dukker op neden under. Det var en rigtig god symbolsk ting at gøre, og vi fik samtidig pustet langt mere liv i anime’en.
Det er også skønt at stilarten kan ændre sig i forskellige retninger, som f.eks. en “jagt scene”, hvor klubben prøver at fange Kotoura, og hun ser dem som en flok “monstre” efter sig.

Musikken er velpassende. Der var dog en scene, hvor der kom noget pladder romantisk musik i baggrunden, som virkelig godt kunne undværes. Det passede ikke særlig godt ind, også selvom det var en scene, hvor Manabe løber efter Kotoura.
Openingen i sig selv er super kawaii og glad, og jeg elskede at se den hver gang. Endingen skifter dog fra en trist til nogle varierede glade slags – de ændre sig konstant efter episode 4.
Stemme skuespillet i sig selv var godt, og der var ingen stemmer, som jeg følte kom unaturligt.

Alt i alt er Kotoura-San en serie, som byder på lidt af hvert, både med et grin og et smil!

Skal den ses?!
Er Kotoura-San lige den balancerede anime, du søger? Jamen så kan du se serien lovligt på Crunchyroll. Hvis du ønsker, at se den i højkvalitet og uden reklamer, så kan du få en gratis trial subscription (Et Premium membership) på 14 dage.

Tryk her!

Skriv et svar