“This is half of a giant pair of scissors. I’m looking for the owner of the other half.” Ryuuko Matoi leder efter sandheden om sin far, og det ser ud til at “dronningebien” af Honnouji Academy ved noget, hun ikke vil sige!

Kill la Kill

Kill la Kill er en serie fra slut 2013, den er stadig i gang og er sat til 25 episoder i alt.
Serien Kill la Kill startede ud som en anime, hvor efterfølgende startede manga’en at køre på stort set samme tid, som anime’en kom ud. Der er forudset til at blive en animationsfilm i slut 2014. Denne serie er skabt af makkerparret Hiroyuki Imaishi og Kazuki Nakashima, som havde tidligere STOR succes med serien Tengen Toppa Gurren Lagann, hvilket har gjort, at denne serie har fået store forventninger.
Serien går under genrene fantasy, humor, action og sci-fi, hvor det hele hovedsageligt foregår i et skolemiljø. Der forekommer noget form for fanservice og nogle voldlige scener, hvilket rater serien til 17+ i alder.

Kampen mod sandheden
Ryuuko Matoi er udstyret med et gigantisk sværd, der ligner den ene halvdel af en saks. På hendes søgen efter kvinden med den anden halvdel af saksen og sandheden om, hvorfor hendes far blev myrdet, ender hun i Honnouji Academy, der bliver styret af Kiryuuin Satsuki. Skolen styres i frygt for Satsukis specielle skoleuniformer kaldet Goku, fordi de giver personerne, der bærer dem, overnaturlige kræfter, hvilket gør, at de normale elever bliver undertrykt af en håndfuld stærke elever.
Da Ryuuko starter i skolen konfronterer hun Satsuki og finder ud af, at hun ved et eller andet om kvinden med den anden halvdel af saksen. Efter et nederlag finder Ryuuko en speciel matrosuniform, som hun døber navnet Senketsu, og med sine ny fundne kræfter fra Senketsu, rejser hun sig stærkt mod Satsuki og hendes elite i voldsomme kampe, for at nå sit mål! Hvad ved Satsuki, som hun ikke vil sige?  Og hvad er Senketsu overhovedet? Finder Ryuuko nogensinde ud af, hvem der myrdede hendes far?!

Hvordan er serien?
Er du gal en underholdende serie. Jeg fandt den her serie virkelig morsom, karakteristisk, voldsom og bare generelt underholdende!
Godt nok indeholder serien noget form for fanservice med piger, der er letpåklædte, men det er ikke kun pigerne, der ender sådan i denne serie. Drengene gør det også! For ikke at nævne nogle af scenerne, hvor de faktisk endte nøgne med en smule censur, hvilket kunne være langt mere frastødende end fanservice, må man sige!

Denne anime er virkelig hurtig. Vi starter direkte i handlingen, uden viden om noget, men seriens plot er så godt skrevet og sat sammen, at det var umuligt ikke at følge med. Selvom handlingen føres hurtigt frem og animationen med, så føltes det som om, man havde set 10 episoder før det allerførste, så godt var man en del af historien fra starten.
Plottet er på sin vis enkelt. Ryuuko leder efter en ukendt person, der har den anden halvdel af hendes “sværd”. Så kommer der alle de små dele af plottet, som alle skal ende hen mod hovedmålet til sidst. Selvom ideen med at skulle kæmpe sig til tops ikke er original, er den måde serien fortæller det på helt klart! Det er ikke et forudsigeligt plot med hensyn til, at vi ikke ved, hvad der vil ske angående den modstander Ryuuko skal op imod, men forudsigelig ved, at vi ved de altid ender i en slåskamp.

Stilarten i denne serie er virkelig skøn! Ikke skøn som i en super nuttet eller pæn stil, men skøn i sin egen rodet groteske stil! Jeg fandt stilarten virkelig god til både plottet, personerne og følelsen af verdenen! Det ville bare ikke have været det samme, som hvis de havde gjort den pæn eller noget lignende, nej, denne historie kræver blod, mærker og råhed i stilen!
Desuden ved sådan en rodet grotesk stil, er der tilladelse til at forme alle figurerne på sin helt egen måde, hvilket de klart benytter sig af i serien, og det er nemt at vide, hvem der er hvem.

Humoren i denne serie er fantastisk. Jeg fandt serien underholdende og seriøs med en rigtig god blanding. Vores protagonist er altid klar og seriøs til en voldsom kampscene, men hun er fandme heller ikke bange for at løbe sin vej, hvis tingene kommer til at gå alt for galt! Så tager hun benene på nakken med en sætning som: “Vogt dig, Satsuki”, indtil de mødes næste gang (hvilket egentlig bare er i skolen næste dag, for de skal jo begge i skole!).
Desuden er denne serie virkelig absurd, hvilket også gør, at man kan grine af de mest åndssvage ting, fordi serien tillader det.

Musikken er nogle steder i serien en smule overdramatiske, men det hjælper kun på serien og passer endnu bedre ind! Ellers er der meget kampmusik i anime’en og nogle gange kommer der komiske musikindslag, der helt klart er sat i for at grines af!

Karaktermæssigt er figurerne gode. Der er stor skel imellem dem som personer, og Ryuuko har virkelig meget personlighed. Hun føler sig pinligt berørt i letpåklædte outfits, utilpas når en nærgående fyr bliver ved med gradvist at smide tøjet, seriøs når hun kæmper, forstår, at hun ikke altid kan vinde, og må derfor løbe med halen mellem benene, men alligevel kæmper hun for sin sag.
Hovedsageligt er bipersonerne, som hun slås mod, desværre de figurer der ikke har ligeså meget personlighed, fordi deres mål kun er at slå hende. I hvert fald de figurer, der introduceres til i de første episoder, det er først når det bliver de “højere” fyrer, som man har mødt igennem serien, at de har lidt mere personlighed.
Ryuukos nye veninde Mako Mankanshoku er et komisk indslag med den optimistiske dumme personlighed, der helt klart kommer ind i serien på de rette tidspunkter.

Selvom der forekommer fanservice i denne serie, er det virkelig noget man kan se igennem fingre med, når man ser på anime’en i en helhed. For i en helhed er denne anime absurd fantastisk, og helt klart burde tjekkes ud, hvis man har brug for et grin indgraveret i et godt plot!

Skal Kill la Kill tjekkes ud?
Lyder Kill la Kill lige som den action anime, du bare må se? Jamen så kan du se serien lovligt på Crunchyroll. Hvis du ønsker, at se den i højkvalitet og uden reklamer, så kan du få en gratis trial subscription (Et Premium membership) på 14 dage.

Tryk her!

Skriv et svar