Til Kita-træf blev der afholdt en Q&A om Comic Party, hvor der kom en masse af spørgsmål op! Som tak for interessen, tænkte jeg de af jer som ikke kunne komme også skulle have muligheden for at se svarene, så her er en opsummering:

Q: Hvor mange arbejder på Comic Party?
A: Udover dem som laver manga og tegneserier, så består holdet af:

  • 4 oversættere. En af oversætterne sætter også den danske tekst ind, og en anden af oversætterne håndterer korrespondance til en manga-ka.
  • 1 korreturlæser til at spotte de fejl, som ingen andre ser.
  • 1 grafiker som sætter bladet sammen og gør det klar til tryk.
  • 1 korrespondent som bor i Australien og håndterer de andre manga-ka, og som er vores backup oversætter til de sværeste japanske tekster.
  • Et løst antal freelance skribenter og freelance illustratorer.
  • Plus 1 markedsførings ansvarlig/kundeservice/sælger/redaktør.Q: Hvor kommer de manga og tegneserier I har i Comic Party fra?
A: Fra hele verden, opsummeret så kommer de fra disse lande:

  • USA: Girl Genius, Usagi Yojimbo, Faux Pas, Digger
  • Frankrig: Lou!
  • Danmark: Pri-pri-princess/Wasp & Lockbell (begge 2 af samme tegner), Presm (et one-shot). Begge danske kunstnere debutterede i Comic Party.
  • Japan: Lost Heaven, Prinsessen fra Oedo City, Lost & Found. Alle 3 manga er udgivet eksklusivt til Comic Party, og kan faktisk ikke findes på tryk i Japan.Q: Jeg hørte noget om en art-book og doujinshi?
A: Jo, noget af det som Comic Party gerne vil, er at få flere i Danmark til at udgive deres historier på tryk og få en aktiv doujinshi kultur i miljøet. Jeg synes nemlig det er ærgerligt at flere dygtige, danske tegnere ikke forsøger at lave deres egen manga. Så vi har gjort det let for folk.  Send tryk-klare sider ind til mig, så skal Comic Party nok stå for at trykke og sælge dem for folk, gratis. De beholder overskuddet.  Så kan det ikke blive meget lettere.


Q: Hvordan blev Alpha udviklet?
A: Det ville faktisk være et helt blog indlæg for sig, hvis jeg skulle gå i dybden. Men kort, så startede det med at  jeg havde en overordnet idé om, hvad det er Alpha skulle udstråle, hvordan hendes udseende skulle passe ind i resten af Comic Partys design og en grov ide om hendes personlighed. Det sendte jeg så til en ven jeg har i Canada, som så sendte skitseidéer tilbage til mig, sammen med nogle andre ideer. Jeg sendte så idéer tilbage til hende, inspireret af hendes forslag, og sådan fortsatte det frem og tilbage over en måneds tid, indtil Alpha blev færdig.


Q: Er der en DeviantArt gruppe for Comic Party?
A: Ja, du finder den på http://comicpartydk.deviantart.com/. Til gengæld er der også nogle fans som selv har lavet en Alpha fanklub derinde, hvilket jeg var meget positivt overrasket over. Jeg vil gerne støtte dem, så de kan findes her: http://alphafanclub.deviantart.com/


Q: Hvordan få jeg min manga med i Comic Party?
A: Det står der om hvordan man gør her: http://comicparty.dk/guidelines. Generelt, så går det bare ud på at vise du er interesseret og kontakte mig, og så tager vi den derfra. Det værste der kan ske er at jeg giver noget konstruktiv kritik så man kan blive bedre.

Tak til alle der kom, og til Kita for at hjælpe med at arrangere Q&A sessionen.

Skriv et svar