[cc_facebook_like]

Introduktion

Halløj kære læsere!

Velkommen til første ‘udgave’ af Comic Afterparty – en samling af noter, der kommer efter udgivelserne af Comic Party magasinet. Disse noter er alle skrevet af undertegnede, Victor M. Alring, som nogle af jer måske kender som oversætteren til alle de engelske tegneserier i Comic Party, samt teksteren til hele bladet (med enkelte undtagelser).

For dog at gøre tingene lidt mere interessante for jer, har jeg valgt et par repræsentanter der skal præsentere noterne for jer. Den ene er Hecko, mit alter ego, mens den anden er en I nok alle er bekendt med, nemlig ingen ringere end Comic Partys maskot, Alpha!
Nu har I sikkert regnet ud hvorfor jeg oversætter tegneserier i stedet for at tegne dem… Suk… Men lad os da komme i gang med noterne! Finder man fejl eller mangler, skriv da gerne en kommentar i posten til udgivelsen fejlen findes i, og så retter jeg noterne til ^___^

Generel info

Comic Party #2: Lost & Found

Som mange af jer nok har lagt mærke til, så oversætter vi sjældent onomatopoietika – altså lydord – i Comic Party.

Den ene grund til dette, er fordi at det gør tingene lidt mere ’autentiske’ og tættere på det originale værk, selvom det også er en smule sværere at forstå (ofte kan man dog let regne det ud fra konteksten).

Den anden, og største, grund er tiden og omkostningerne. Ofte er lydordene ikke tekst sat ovenpå de tegnede sider, altså forskellige lag, men derimod en del af selve tegningen.

At hyre en grafiker, der både kan rense og dernæst rentegne de rensede områder så det ser godt ud ville være dyrt, hvilket ville næste fordoble prisen på bladet. Derudover ville det tage for lang tid at gøre, hvilket ville resultere i at bladet måske kun kom ud hvert kvartal.

Næste uge

Eftersom Comic Party #5 allerede er ved at blive trykt, så er der meget vi skal nå med noterne. Af den grund bliver hver ugentlig Comic Afterparty en dobbelt-whopper, dvs. noter for to kapitler/historier per udgave, indtil noterne haler op på bladet.

Derfor ser vi næste uge på både kapitel 1 og 2 af Usagi Yojimbo. Hvis der er nogle af jer, der har nogen spørgsmål eller ting fra kapitlerne i gerne vil have forklaret, så skriv ind til hecko@comicparty.dk og så sørger jeg for at lave en note om det eller besvare det i et afsnit med læserspørgsmål ;D

[cc_facebook_like]

Skriv et svar