[cc_facebook_like]

Prinsessen fra Oedo City

Tidsperiode

Comic Party #1, side 160

Jeg har absolut ingen anelse D:

Det at byen kaldes Oedo indikerer, at det senest finder sted i 1868, da Edo dér skiftede navn til Tokyo. Dog på grund af det digitale vækkeur kan det tidligst have fundet sted i midten af 1900-tallet, hvor denne blev opfundet i den form set på først side.

Der er masser af den slags selvmodsigende ting i historien, så måske det er nemmest at acceptere det som et alternativt, nutidens Japan, og så bare ikke tænke mere over det…Oedo Citys maskinpistolpige

Comic Party #1, side 155

Vi havde ekstremt mange problemer med denne sætning ordentligt, men nåede frem til at hun måtte have fået øgenavnet fordi hun fyrede kærlighedserklæringer af så hurtigt efter hinanden.

Perry

Comic Party #1, side 151

Perry henviser til Matthew Perry (nej, ikke ham fra Friends, som spiller Chandler), der i 1854 spillede en stor rolle i åbningen af Japan for handel med Vesten efter flere århundredes isolation fra omverdenen.

Perry er blevet afbildet i mange anime (og andre medier) i Japan, blandt andre en gæsterolle et afsnit af Zoku Sayonara Zetsubou Sensei og rollen som antagonisten i Code Geass.Franscisco Xavier

Comic Party #1, side 150

Ligesom Matthew Perry spiller Xavier en vigtigt rolle i Japans historie, da det var ham som spredte katolicisme til Japan. Også ligesom Perry er Xavier blevet afbildet i diverse japanske anime, dog mere i referenceform da han anses som værende en helgen.

I et afsnit Samurai Champloo var der fx en skurk der hævdede at være Xaviers barnebarn. Karakteren Xavi fra Sengoku Basara er baseret på Xavier og i Great Teacher Onizuka kalder Onizuka ofte viceinspektøren ”Xavier” fordi han er halvskaldet.

[cc_facebook_like]

Skriv et svar