[cc_facebook_like]

Digger

Hulerne

Comic Party #1, side 38

Hulerne” henviser til det hulesystem Graver og hendes stamme af vombatter bor, så det er helt specifikt en reference til hendes hjem.

Man kan kende forskel på hvornår hendes hjem nævnes og på hvornår der blot snakkes om almindelige huler ved at se efter om ordet staves med stort eller ej.


Guds venstrehåndsnavne

Comic Party #1, side 38

Jeg er faktisk ikke helt 100% sikker på hvad Ursula Vernon (forfatteren/tegneren) mente med “venstrehåndsnavne”.

Jeg vil dog antage det har noget at gøre med en semi-obskur reference til Jødedommen – mere specifikt, kabbalaen – og Livets Træ, som består af 10 sephira, gennem hvilke Gud ’stråler igennem’.

Den sephiroth som svarer til venstre arm kaldes Gevurah, også nogle gange kaldet Din, og repræsentere guddommelig straf og magt, men er samtidigt derfra ondskab og slangen fra Det Gamle Testamente opstod.

Guds navn her ville være Elohim.

Ser man dog lige bort fra væsnerne åbenbare ondskab, så må jeg sige at de har en FORTRÆFFELIG god farvesmag~ ;D


Ammonit

Comic Party #1, side 40

Ammonitter var en gruppe af blæksprutter, som levede for flere hundrede millioner af år siden. De havde skaller, hvilket er det vi finder fossiler af i dag.

For måske at gøre det nemmere for et yngre publikum at relatere til: Kender I Pokémon? Kender I Omanyte (Ammonite >> Omanyte), som man fik fra et Helix Fossil? Det er sådan en ;3

Statuen af guden Ganesh

Comic Party #1, side 41 - side 42 - side 52

Kapitlet forklarer alt I nok rigtigt har brug for at vide om Ganesh, så jeg vil ikke bruge tid på at forklare det i detaljer. En ting jeg dog vil påpege, som eventuelle hinduister, der læser bladet, også vil have opdaget, er at Ganesh er tegnet en smule forkert i først billede man ser den (set her til venstre).

Selvom der findes et utal af inkarnationer af Ganesh, så har de alle én ting til fælles; Ganesh har kun én intakt stødtand, ikke to.
Dette symboliserer, at man skal beholde alt det gode (den intakte stødtand) og skille sig af med alt det dårlige (den knækkede stødtand). Vernon retter dog dette i efterfølgende billeder af statuen, hvor den skiftevis har knækket højre og venstre stødtand.


Jeg vil også gerne lige hurtigt sige noget om Statuen af Ganesh! Synes det er en herre sej karakter, men wuuuoooooooow hvor er hans talebobler bare sygt irriterende at tekste! D8<

Rath

Comic Party #1, side 43 - Billede fra Wikipedia, uploadet af lmsrd

Der eksisterer en faktisk by i Indien kaldet Rath, hvis største tempel har statuer af Vishnu, Parvati og baby Ganesh.

Om dette er et tilfælde eller om Vernon faktisk fik inspiration derfra ved jeg ikke. Bjergene har jeg heller aldrig hørt om.

Side 44

Comic Party #1, side 44

Den er bare spækket med fejl. Jeg har ingen undskyldning udover at jeg er en total spade.

  • ’mærkværdig’ mangler en bindestreg.
  • ’Hvis du begynde’ skulle være ’Hvis du begynder’.Hullet (NSFW)

Comic Party #1, side 45

Omkring 30 sider inde i den originale tegneserie, da det endelig gik op for mig at Graver er en hun-vombat (det er hun nemlig!), genlæste jeg første del af første kapitel og fattede ikke hvordan jeg kunne have overset det.

Desværre gjorde ’opdagelsen’ også, at jeg ikke kunne tage meget af dialogen seriøst længere…Hullet 2: Hullet Vender Tilbage (NSFW)

Comic Party #1, side 47

Dette er nogenlunde det samme en dreng tænker, første gang han er ved at have sex…

Jeg stopper med dette eksempel, da det ikke er dette noterne skal handle om, men prøv selv at læse første del igennem igen med dette i baghovedet, det er hysterisk morsomt til tider.

[cc_facebook_like]

Skriv et svar